Ifjúsági összművészeti
fesztivál & verseny
Részletek
2019. november 9-14.
ÉNEK
szekció
Részletek
2019. november 9-14.
HANGSZER
szekció
Részletek
2019. november 9-14.
ZENEKARI FORMÁCIÓK
szekció
Részletek
2019. november 9-14.
VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS
szekció
Részletek
2019. november 9-14.
VERS- ÉS PRÓZAÍRÁS
szekció
Részletek
2019. november 9-14.
FOTÓ
szekció
Részletek
2019. november 9-14.
FESTMÉNY ÉS RAJZ
szekció
Részletek
2019. november 9-14.

„Fiatalok a kultúráért, kultúra a fiatalokért határok nélkül”

Veszprém, 2019. november 9−14.

 

A kultúrát és az ebből kibontakozó művészeti ágakat összekötő kapocsként hívja segítségül a fiatalokat a Hallgatók a Művészetért Egyesület. Az egyesület idén immár negyedik alkalommal rendezi meg a Pannon UniFest összművészeti ifjúsági kulturális fesztivált Veszprémben. November 9−14. között a királynék városában találkoznak a hazai és határon túli fiatal tehetségek, hogy megmutassák tehetségüket a világot jelentő deszkákon a közönség és a neves zsűri előtt.

 

Kezdetek

A Hallgatók a Művészetért Egyesület filozófiája szerint kultúránk, művészetünk nem csupán múzeumi vitrinekbe zárt történelmi emlékek, hanem időtlen – újra és újra megújuló – értékek összessége.

E hitvallást és a megcélzott felső- és közoktatásban résztvevő fiatalok másként látását, más kultúrafelfogását kívánta propagálni az Egyesület, amikor 2015-ben életre hívta az első Pannon UniFest ifjúsági összművészeti találkozót. Az eddig megrendezésre kerülő három fesztiválon közel 600 fiatal tehetség lépett színpadra vagy állította ki alkotását fotó-mozgókép, ének-zene, színjátszás és próza művészeti ágakban.

 

 

V. Pannon UniFest

Az idei fesztiválra bővült programkínálattal és az országhatáron túlról érkező fellépőkkel is várja nézőit Veszprémbe a szervező Hallgatók a Művészetért Egyesület.

A megyeszékhelyen 2018-ban megvalósuló számos ifjúsági program és rendezvény sorát előkelő helyen színesíti a Pannon UniFest fesztivál is, mely főiskolai és egyetemi hallgatók mellett a középiskolás diákokat is várja a találkozóra.

A Magyar Ifjúsági Konferenciával való együttműködésnek köszönhetően, amely 2015 óta tart határon túli magyar fiatalok számára is megnyílik a lehetőség, hogy bemutassák tehetségüket és részesei legyenek a Pannon UniFest pezsgő, fiatalos programjainak.

A Pannon UniFest kiemelt célja, hogy az azonos érdeklődésűek számára megteremtse a találkozási pontot, ahol amellett, hogy ismerkedhetnek a reflektorfényben a színpadi szerepléssel, tapasztalatokat és hasznos iránymutatást is kaphatnak a fejlődéshez. Így fesztivál a színpadi szereplés mellett lehetőséget biztosít fakultatív programok keretében a kapcsolatépítésre is – legyen szó fellépőről, nézőről vagy kiállítóról.

 

Programismertetés

A V. Pannon UniFest ezúttal is lefedi a népszerű művészeti ágak tárházát. A szervezők több kategóriában hirdették meg a jelentkezést:

  1. ének (egyéni és csoportos)
  2. hangszer
  3. zenekari formációk
  4. vers- és prózamondás
  5. vers- és prózaírás
  6. fotó
  7. festmény és rajz

 

Az idei évtől a vers- és prózamondás, illetve vers- és prózaírás szekciókat külön kategóriaként kezeljük a tavalyi év nagy létszámú saját pályamunkákat szavalók miatt.

Az előző évektől eltérően 2018-ban a művészeti előadások nézése-hallgatása helyett az aktív átélésre helyezzük a hangsúlyt, mégpedig a táncművészet segítségével. Idén táncházakkal várjuk az érdeklődőket.

A közönség előtt való bemutatkozás mellett a jelentkezők szakmai workshop keretében neves és érdemes művészek (pl. Oberfrank Péter, Liszt Ferenc-díjas karmester, zenész) és szakmabeli trénerek részvételével csiszolhatják tudásukat, kaphatnak építő kritikát annak érdekében, hogy tehetségüket a jövőben – akár már a fesztivál színpadán való fellépéskor – még érettebben, tökéletesebben tudják kamatoztatni.

A bemutatók helyszínéül a veszprémi Pannon Egyetem színházterme szolgál, amely technikai felszereltsége megfelelő egy ilyen kaliberű rendezvény kiszolgálására. Az épület kis termei lehetőséget adnak a szakmai workshopok szeparálására, párhuzamos lebonyolítására. A workshopok előadóitól szabadon lehet kérdezni, tanácsokat kérni, esetleg közösen alkotni ez idő alatt. A Pannon UniFest célja, hogy minden résztvevő – akár fellépő, kiállító, akár néző – nyertese legyen a rendezvénynek, feledhetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodjon.

Tét nélkül azonban nincs verseny, ezért a szervezők most is értékes nyereményekkel díjazzák a legkiválóbb fellépőket, melyek odaítéléséről a művészeti ágak kiválóságaiból válogatott szakmai zsűri dönt. A 2017-es Pannon UniFest óta a fellépők már minősítést is szerezhetnek (arany, ezüst, bronz) a szakmai zsűritől, amelyet egy általuk aláírt díszoklevél igazol majd.

A fesztivál mind a fellépők, mind az érdeklődő nézők számára ingyenes.

Elérhetőség
Hallgatók a Művészetért Egyesület
8200 Veszprém
Mikszáth Kálmán utca 1/5.

info@pannon-unifest.eu
+36 20 623 8633 

Írjon nekünk!