Ifjúsági összművészeti
fesztivál & verseny
Részletek
2020. november 21-27.
VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS
szekció
Részletek
2020. november 21-27.
FOTÓ
szekció
Részletek
2020. november 21-27.
FESTMÉNY ÉS RAJZ
szekció
Részletek
2020. november 21-27.

festmény és rajz

Galavics Virág
Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium / magyar-osztrák pénzügyi, számviteli ügyintéző

Az én nevem Galavics Virág. 14 éves vagyok és egy kis faluban élek, Agyagosszergényben.
Már kis korom óta nagyon szeretek festeni és rajzolni.

Krasznai Gíta
Metropolitan egyetem / Tervezőgrafika

Zenész-képzőművész családban nőttem fel és ezt az örökséget élem meg azóta is. A festészet alapszak után tervezőgrafika szakon végeztem az egyetemen, közben a zene is nagy hangsúllyal van jelen a mindennapjaimban. A feltöltött képek a gyerekkorom helyszínét és a családom emlékképeit idézik.

Stefán Réka
Pannon Egyetem / anglisztika alapszak

Stefán Réka vagyok, anglisztika alapszakos hallgató. Szabadidőmben szívesen foglalkozom különböző kreatív tevékenységekkel, többek között festéssel immár 3 és fél éve. Számomra az alkotás önkifejezést, szabadságot jelent, ezért szeretek kísérletezni, próbálkozni magamtól, és nem másolni - egyszerűen az életem nélkülözhetetlen részévé vált, hogy megvalósítsak mindent, amihez inspirációm van.

Cserepes Anita
Pannon Egyetem / MBA levelező

Cserepes Anita vagyok, MBA szakos hallgató (levelező tagozaton). Alapdiplomámat tekintve közgazdász vagyok, pénzügyi területen dolgozom. A tavaszi járványhelyzet, illetve bezártság hatására kezdtem el ismét a régi hobbimnak, a festésnek hódolni. A fesztiválra is egy karantén témájú festménnyel szeretnék jelentkezni. A kép akrilfestékkel, festőkés technikával készült, mérete 50x70 cm, feszített vásznon.

Kissné Fedor Szilvia
. / .

Kiskorom óta foglalkozom absztrakt festészettel, az utóbbi években kezdtem komolyabban belevetni magam . A tavaji Unifesten ezüst minősítést kaptam a festmény szekcióban :)
Az alkotások neve: Hideg Bolygó , Márvány Bolygó.

Mészáros Marianna
Eszterházy Károly Egyetem / rajz és média osztatlan tanári

Harmadéves, tanárszakos hallgató vagyok és körülbelül két éve kezdtem el festeni komolyabban, mikor a rajztanárom arcára mosolyt csaltam, a meseszerű képeimmel. Az ő kérésére tértem át papírról, vászonra. A jelenlegi festészeti témámmal jelenkezek a versenyre, ami arról szól, hogy az életünkben lévő kicsi, apró, jelentéktelen, természeti dolgokra fektettek hangsúly - növények, bogarak, pókok, férgek…stb. – és a mindennapjainkból kivett jelenetekkel kötöm össze, így meseszerű festmények készülnek, mint például Az ezerlábú és a gazdája, vagy a családot és az összetartást szimbolizáló, másabb hangvételű festmény – Mi és a Megérthetetlen - a folyamatosan készülő sorozatban.

Keil Eszter
Pannon Egyetem / Vegyészmérnöki BSc

Keil Eszter vagyok, másodéves vegyészmérnök hallgató.
Szabadidőmben szívesen kirándulok, túrázok, szeretem a természetet. Nagyon kedvelem a festészetet, szívesen megörökítem a természet kincseit, az adott pillanatokat. Általában tájképeket, csendéleteket szoktam festeni, de néha egy-egy épület is megragad. Előnyben részesítem a vászon alapot és akril, aquarell festékekkel dolgozom. Gyakran lepem meg szeretteimet is egy-egy alkotásommal.
Távlati célom hobbiként egy festőtanfolyam elvégzése vagy egy elismert festő kurzusán való részvétel.
A versenybe több festményemmel is nevezek.

Nagy Anna
Padányi Katolikus Iskola / 5 évfolyamos nyelvi előkészítő

Nagy Anna vagyok a Padányi Katolikus Iskola tanulója. Kedvenc hobbim a olvasás, versírás, festés és fotózás.
A festményt egy Youtube videó alapján festettem.

Károly Anna Dominika
Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar / Vállalkozás Pénzügy

Nagyjából 6-7 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a rajzolással. Hobbiként fontos szerepet tölt be az életemben, kibillent a szürke hétköznapokból.

Juhász Tünde
- / -

Juhász Tünde vagyok, 42 éves, örök fiatal.
Iskolában sosem tanultam festeni, magam próbáltam magam fejleszteni, sok technikát megnéztem.
Kicsi gyerekkorom óta egy festőállvány mögött láttam magam, ahogy felhőket festek. A fehér vászon nekem a rejtelem, a lehetőség, maga a csoda. A csoda, hogy átadhatok magamból. Megszűnik minden, amikor festek, eltűnik a tér és az idő is, igazán egy darabot adok ilyenkor magamból.
Akril festéket használok, nagyon kedvelem az intenzív színeket,de nem harsányan. Képeim feszített vászonra készülnek. A legkisebb 30*40-es,a legnagyobb 70*100-as.
A beküldött képek az elmúlt pár hónapban készültek, mind más lélekköntösben.
Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket.

Guzmits Gabriella Rebeka
Fehérlófia Waldorf gimnázium / Általános

Az Asztronauta képsorozatom , a 2020as évemet írja le. Az elszeparációt, a való élettől.

Bódis Eszter Zsófia
Pannon Egyetem / Programtervező informatikus

Eszter vagyok, festő, animátor és kezdő concept artist. Általában szürrealizmus, vagy realizmus témában festek, néha pedig impresszionizmussal is próbálkozok.

Tamás Dóra
Pannon Egyetem - Műszaki kar / Anyagmérnök Msc

Szabadidőmben szívesen festek akril festékkel vászonra.
Szeretem a természetet, érdekelnek a globális problémák.
Festményem címe: Védd a méheket!

Keserű Annamária
III.Béla Gimnázium,Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola / Festő- Díszítő festő

:)

Borda János
Pannon Egyetem MFTK / Anglisztika BA

2. éves anglisztika szakos hallgató vagyok. Hogy kerültem ide az hosszú történet, Imádom az angolt és szeretnék diplomát szerezni és később tanitani másoknak. Kb. 5 éve kezdtem el rajzolni. Szükségem volt valamire amiben a kreativitásomat kiélhetem. Ebben az időszakban a lelkiállapotom sem volt kiegyensúlyozott, sok kudarc ért, a rajzolás segitett helyreállni. Először hagyományosan papiron, ceruzával és szinesceruzával kezdtem. Úgy 2 évre rá, tértem át digitális rajzolásra. A rajzaimat ipad pron készitem a procreate programban. Főleg valósághű portrékat rajzolok, szürkében vagy szinesben. Előbb-utóbb szeretnék tájképekkel is megpróbálkozni, de az emberi tekintetben és vonásokban van valami különleges, amit probálok megragadni minden rajzommal. A jelenlegi rajzom Ellie Williams protréja. Ő a kedvence karakterem a Last of Us Part 2 videojátékban. Kb. 25 órát dolgoztam rajta az elmúlt 2 hétben.

Venesz Melinda
Pannon Egyetem / Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító kihelyezett levelezős képzés

Venesz Melinda vagyok, győri lakos. A Pannon Egyetemen szereztem első diplomámat és egy levelezős képzés keretében újra az intézmény hallgatója vagyok. Innen a kötődés Veszprémhez. Rajzolni már gyerekkorom óta nagyon szeretek, elsősorban ceruzarajzokat. Ez a munkavégzés mellet háttérbe szorult az utóbbi időben. A festéssel kb. 2018 óta foglalkozom, amatőr szinten, élményfestések résztvevőjeként. 2020 óta önállóan és nem csak reprókat festve. A "művészetem" még gyan gyerekcipőben jár, de szívesen kipróbálok egy ilyen lehetőséget, mint ez a fesztivál.

Szűcs Fatin Fanni
Pannon Egyetem / Mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő mesterszak

Szűcs Fatin Fanni vagyok, amatőr festőművész, művészetterapeuta, a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő mesteszakon tanulok. 15 éves korom óta festek, rajzolok. Mindig is azt éreztem, hogy az alkotói folyamat könnyít a lelkemen, utána szinte a föld fölött járok, flow élményt élek át. A festmény, mellyel jelentkezem, 2019 telén készült, egy hosszú gyászfolyamat utolsó állomásaként, mellyel elbúcsúztam kutyámtól, Marcitól. Marci 14 évig volt mellettem, mellette nőttem fel, végigkísérte életem meghatározó szakaszát, amikor anyává váltam, pályát választottam, családot alapítottam. Halála megrendített. A búcsú hosszú volt, sok sírás, beszélgetés, emlékezés után egy álomom volt vele, melyben egy virágos réten találkoztunk. Ott odabújtunk egymáshoz és végleg elköszöntünk egymástól. Az álmom után festettem meg ezt a képet, ez a festmény segített végleg feldolgozni az ő elvesztését. Halálával komoly önismereti útra indultam, melyben ráébredtem arra, hogy családi örökségként hoztam magammal azt, hogy a halál tabu téma, valami elfogadhatatlan rossz. Mivel van két 6 éves gyermekem, a kutyám halála révén újra kellett értelmeznem a halálhoz fűződő viszonyomat. Természetesen éltem meg, ebben pedig a gyermekeim segítettek, akik kérdeztek, akik előtt nyiltan vállaltuk azt, hogy egyszer mind meghalnuk. Marci a kezeink közt halt meg, együtt temettük el őt. A művészet kapcsolatot tud létrehozni tudatos és tudattalan között, ez által harmonizál, fejleszti az önismeretet és segít a lelki elakadásokon. Számomra ezt is szimbolizálja a festményem, valamint az önismereti utam egyik fontos állomását is!

Bagó Petra
Pannon Egyetem / Magyartanár; dráma és színházismeret tanár

Nagyjából augusztus- szeptember között foganhattam meg 1998-ban, majd 1999. május 29-én láttam meg a napvilágot Győrben egy óra kilenc perckor. Keservesen sírtam, hiszen már akkor teljesen világossá vált előttem a gyötrelmekkel teli "ovis-kor": Bagóra voltam ítélve.
BAGÓ PETRA írták fel a csuklómra, az olyan szorosan rögzített rózsaszín kis szalagra.
Ezen gyötrelmek nehézsékes leküzdése közben az ovi egy félreeső asztalánál kezdtem el rajzolgatni a barátaimmal. Az első rajzvesrenyem után - amit meg is nyertem- döntöttem el, hogy én bizony festő leszek, akár van Gogh.
Habár a tanáraim ezek után gyakran a tudtomra adták, hogy festeni csak óvodában szokás és nőljek már fel, én azért kitartóan folytattam ezt a kedves hobbimat, ami által már több kiállítást is tudhatok magam mögött.

Bácsai Zoltán Miklós
Pannon Egyetem / MFTK - Angol-, német osztatlan tanári szak

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Bácsai Zoltán Miklós, a Veszprémi Pannon Egyetem másodéves hallgatója vagyok.
Kiskorom óta szeretek rajzolni és festeni. A mai napig a hobbijaim közé tartoznak, mivel nagyon jó kikapcsolódást nyújtanak a tanulás mellé. Általában ha festek, akkor tájképeket csinálok, főleg télieket.
Azért szeretnék jelentkezni a versenyre, mivel kíváncsi vagyok, hogy egy szakmai zsűri hogyan vélekedik a képemről.

Köszönöm szépen a lehetőséget!

Pozsár Zsófia
Allatorvostudományi Egyetem / Állatorvos

Pozsár Zsófia vagyok, ötődéves állatorvostan-hallgató. Hosszú évek óta hobbim a festés és rajzolás, ezen kívül igazi könyvmoly vagyok.

Giczi Dóra
Oktáv Felnőttképzési Központ / Grafika

Giczi Dórának hívnak, jelenleg műkörmösként dolgozom, mellette grafikát tanulok. Mindig is érdekelt a művészet,ezért is próbálok kreatív munkákban tevékenykedni. Idei évben neveztem kis városomban tartandó Moson megyei tárlatra, ahol az egyik képem nagy örömömre kiállításra került. Szeretnék továbbá is ezeken a területeken tevékenykedni, úgyhogy nagyon jó lehetőségnek tartom ezt a megmozdulást. Örülök, hogy a feltörekvő művészeknek is akad lehetőségük bemutatkozni.

Bacskai Beatrix
META-Don Bosco Szakközépiskola / Kisgyermekgondozó,-nevelő

Bacskai Beatrix vagyok.
Festő, grafikus

Bacskai Beatrix
META-Don Bosco Szakközépiskola / Kisgyermekgondozó-nevelő

Bacskai Beatrix vagyok. Festő,grafikus.