Ifjúsági összművészeti
fesztivál & verseny
Részletek
2020. november 21-27.
VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS
szekció
Részletek
2020. november 21-27.
FOTÓ
szekció
Részletek
2020. november 21-27.
FESTMÉNY ÉS RAJZ
szekció
Részletek
2020. november 21-27.

vers- és prózaírás

Szabó K. Alexandra
- / -

A nevem Szabó K. Alexandra, Dunaújvárosban születtem. 21 éves koromig éltem ott. 2012-ben költöztem Veszprémbe.
Már gyerekkoromban elkezdtem a versírást. Dédapám, Révész László is költő volt. 18 éves korom óta számtalan művem jelent meg irodalmi folyóiratokban és antológiákban. Vezettem már versíró szakkört fiataloknak, de felkértek már több képzőművészeti kiállítás megnyitására is, Veszprémben és Dunaújvárosban, illetve szépirodalmi zsűrinek egy művészeti pályázathoz.
2017-ben magánkiadásban kiadtam az első verseskötetemet. Könyvbemutatót is tartottunk belőle Veszprémben.
Jelenleg van egy civil állásom, ami mellett működtetek egy vállalkozást, melynek szerves részét képezi az írás.

Pintér Letícia Mária
Székesfehérvári SzC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium / Sportedző

A saját költeményeimet szeretném próbára tenni, és ez által magamat is!

Varga Gréti
ELTE BTK- friss diplomás / magyar-színháztudomány

Varga Gréti vagyok, idén végeztem az ELTE BTK magyar-színháztudomány szakán. Fő célom a színészet, de az utóbbi időben egyre több időt töltök versírással is. Augusztusban a Holnap Magazin Antológiájában, novemberben pedig a Nyugat Plusz legújabb számában kaptam lehetőséget a megjelenésre.

Károly Anna Dominika
Pannon Egyetem / Vállalkozás Pénzügy (FOSZK képzés)

Nagyjából nyolcadikas lehettem, amikor úgy éreztem, le kell írnom, ami bennem van. Azóta is úgy tekintek az írásra, mint egy terápiára, segít feldolgozni mindazt, ami kimondatlanul bennünk él. A versek csupán néhány sorból állnak, mégis olvasatában mindenkiből más érzelmeket váltanak ki, más emléket hoznak a felszínre. Az irodalom éppen ettől szép, összehozza az embereket akarva-akaratlanul.

Kárász Nelli
Pannon Egyetem / -

Kárász Nelli vagyok, idén néhány irományt szeretnék küldeni, kíváncsian várom a zsűri véleményét.

Kapornaky Veronika
Pannon Egyetem / magyartanár - német nyelv és kultúra tanára

Kapornaky Veronika vagyok, magyar-német tanárszakos hallgató. Az Őrségben élek, szabadidőmben szívesen olvasok, írok vagy járom a természetet. Az idei Pannon Unifestre egy még csak formálódó kisregény első fejezetével szeretnék pályázni.

Nyőgér József
Pannon Egyetem (végzett) / Magyartanár-némettanár MA (végzett)

Némettanár – magyartanár szakon végeztem a Pannon Egyetemen; pedagógusként dolgozom. A zene fontos része az életemnek; eddig mindegyik Pannon Unifesten felléptem zongorával. Időnként prózát és verseket is írok, idén rövidprózával jelentkeztem.

Egyed László
Szegedi Tudományegyetem / Pszichológia BA

Egyed László 1994-ben született Sopronban. Tanulmányait a veszprémi Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán végezte. Jelenleg Budapesten él, egy fordítóirodánál dolgozik, valamint Szegeden hallgat pszichológiát. Írással komolyabban, de nem hivatásszerűen 2016-ban kezdett foglalkozni, ekkor jelent meg első novellája, majd egy év múlva a második. Ezután szünet következett, 2020-ban azonban új lelkesedéssel látott munkának. Nagy hatással van rá Thomas Mann, Karinthy Frigyes és Örkény István. Kedveli a kortárs irodalmat Kemény István és lánya, Zsófi műveiben de Lackfi János és Bödőcs Tibor munkássága is gyümölcsöző gondolatokat tud ébreszteni benne.

Jakab Dorina
Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium / Biológia- Kémia

Szép napot, Dorina vagyok és apukám kedvenc hétfői mottója, hogy holnap már kedd. Jelenleg Nyíregyházán tanulok 10.-es tanulóként, de előtte Máriapócsra jártam iskolába. Úgy érzem az az otthonos máriapócsi kis város indította el az írói tevékenységemet. Főleg az iskolaudvar. Ősszel mikor kimentem az udvar leghátsó részébe és leültem a fűbe a hatalmas fák árnyékába, átéreztem az élet súlyát, már csak abban ahogy láttam a leveleket lehullani minden évben.
Most már kollégista vagyok, hétfő reggel visszaköltözöm és onnantól kezdve, egyre jobban pörög az életem a középiskola előrehaladtával. Ami azt illeti, már nem nagyon van időm a leveleket lehullani nézni, hiszen holnap már kedd -még vissza kell érnem szilenciumra, tanulnom is kell, meg később zongora órára kell mennem- aztán szerda, csütörtök, péntek, míg el nem jutunk a hétvégéhez.
Ez így ment mindaddig, míg egyszer csak meg nem álltam és a park menti falevelek hullását nem néztem. Ősz van, sőt mindjárt tél, fúj a szél és én épp sietnék... de tudja mit? Hiszen holnap még csak kedd.

Ui.: A versem szereplője három és egy személy egyben.

Nagy Ábel
Pannon Egyetem / FOKSZ - Gazdálkodás és menedzsment

Nagy Ábel vagyok, egy nagyjából 500 fős kis településen élek, Kapolcson.
Elsős hallgatóként, idén kezdtem meg a tanulmányaimat a veszprémi Pannon Egyetem GTK karán.
Már évek óta nagy figyelemmel követem a különböző történetalkotó lehetőségeket (könyvek, színházak, filmek, és sorozatok).
Idén elkezdtem írni az első fantasy regényemet, ami immáron 180 oldalnál tart, és messze még a vége...

Egy rövid, 14 oldalas novellával jelentkezem a Pannon UniFest vers és prózaírás szekciójába.

Magyar Boglárka
ELTE / szabad bölcsészet

Megszülettem, azóta élek, szeretek, néha gyűlölök, csinálok, taposok, ölelek, sírok és nevetek. Szabad fajta bölcsész vagyok, film-színház szakos, és szeretem a rántott húst.

Hugyik Regina
Szegedi Tudományegyetem / Magyar szak

19 éves vagyok, első éves egyetemista hallgató. Hobbim a versírás.

Kissné FEdor Szilvia
. / .

Magam kedvére írogatok verseket. Szeretem a magyar nyelv sokszínűségét és a szavak érzelmi töltését. Alapvetően festéssel foglalkozom , de a művészetek más területeit is kedvelem.

Németh Nikoletta
- / -

Egy éve tértem vissza újra a versíráshoz. Szeretek verseket is olvasni, melyekből mindig tanulok valami újat. Írok novellát, meséket is. Távolabbi célom közt szerepel egy könyv kiadatása is.

Keszey Anett
Pannon Egyetem / Anglisztika

Keszey Anett vagyok, elsőéves anglisztika hallgató.
Sümegcsehin élek és Veszprémben tanulok.
Szabadidőmben verseket írok, úgy érzem ebben igazán kiteljesedhetek.
Évek óta szavalóversenyeken veszek részt, valamint saját verseimmel is pályáztam versenyeken rendszeresen, szép eredménnyel. Ezért döntöttem tehát úgy, hogy most itt is kipróbálom magam.
Köszönöm szépen ezúttal is a lehetőséget!


Szendi Léna
Horváth István Általános Iskola / nincs

Szendi Léna vagyok. Iskolámban tagja vagyok a kreatív írókörnek. Magyartanárom Völgyi Gábor bíztatására küldöm beverseimet.

Kis Richárd
Pannon Egyetem / Gazdálkodási és menedzsment alapszak

Kis Richárd vagyok, a Pannon Egyetem Gazdálkodás és menedzsment szak másodéves hallgatója. Kamaszkorom óta nagy szenvedélyem a költészet, a versírás egyfajta szabadság érzetet, lelki békét nyújt számomra. Személyes véleményem szerint a művészet létfontosságú a mai világban, nem mindegy mit hagyunk hátra az utókornak. Ha egy idézettel írhatnám körül talán ez lenne:
„Nem tudom, hogy mi lesz a világgal, ha majd kihal a művészet és nem lesz többé sem egy gyönyörű festmény, sem egy szép vers, költemény. De az biztos, hogy egy olyan világban én nem akarok élni.”

Kiss Boldizsár
Pannon Egyetem / MFTK

Első fél éves hallgató vagyok nagyjából 2 éve írok verseket és nagyon szeretem a művészeteket.

Filep Dorka
Evangélikus Kossuth Lajos gimnázium / Emelt biológia

Jó napot kívánok ,Dorka vagyok egy 16 éves diák. Emelt biológiát tanulok, emellett az egyik kedvenc tantárgyam az irodalom. Nagyon szeretek verseket olvasni, s ezután egyből kedvet kapok ahhoz, hogy saját verseket írjak. Az ősz ez egyik kedvenc évszakom, mert ekkor ha kimegyek a színes tájból még több ötletet tudok meríteni. Másik érdeklődési köröm a művészet, azon belül a citerázás és a néptáncolás. Nagyon sok versenyen voltam már, s mindig sikerült a maximumot kihozni magamból, úgy gondolom.
A versem egy vers feldolgozás ,ami Radnóti Miklós :
Ötödik ecloga
Bálint György emlékére
Töredék feldolgozása.
Radnóti nem csak egy híres és nagyszerű magyar költő , de kedvencem is, ahogy ez a verse is nem csak kedvenc radnóti-versem, hanem kedvencem a világ összes versei közül .

Balogh Gyula
SZTE-BTK / Irodalomtudományi Doktori Iskola

Balogh Gyula
2016 tavaszán elnyerte a Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíjat. 2017 óta az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskolájának hallgatója. A szépirodalom és irodalomtudomány mellett aktívan foglalkozik rendezvényszervezéssel és számos alkalommal találkozhatunk vele a Huckleberry Guys blues zenekar énekes-gitárosaként is.

Komáromi Klaudia
Pannon Egyetem / Anglisztika BA

Komáromi Klaudia vagyok, a Pannon Egyetem harmadéves anglisztika alapszakos hallgatója. Tanulmányaim mellett az Egyetemünk újság és az f21.hu újságírójaként tevékenykedek. Az írás számomra egy olyan művészi eszköz, mellyel igazán ki tudom fejezni magam, és remélem, hogy magam után hagyhatok valamit, ami soha nem veszik el.

Kovács Gergő
Pannon Egyetem / MFTK- tanári

Kovács Gergő vagyok, 25 éves. Tanár szakos halogató a Pannon Egyetemen. Van három macskám: Szaffi, Cirmos és Freddie. A következőkben pedig fogják őszinte szeretettel egy saját versem és novellám.

Krajcz Dávid
Pannon Egyetem / Emberi Erőforrások

Krajcz Dávid vagyok. 16 éves korom óta írok verseket hobbiból.
Nem szoktam senkinek megmutatni de kíváncsi vagyok mit gondolnak róla mások.

AZ
Kis Richárd
Pannon Egyetem / Gazdálkodás és menedzsment alapszak

Kis Richárdnak hívnak és a Pannon Egyetem Gazdálkodás és menedzsment szak másodéves hallgatója vagyok. Kamaszkorom óta nagy szenvedélyem a költészet, a versírás egyfajta szabadság érzetet, lelki békét nyújt számomra. Személyes véleményem szerint a művészet létfontosságú a mai világban, nem mindegy mit hagyunk hátra az utókornak. Ha egy idézettel írhatnám körül, talán ez lenne:
„Nem tudom, hogy mi lesz a világgal, ha majd kihal a művészet és nem lesz többé sem egy gyönyörű festmény, sem egy szép vers, költemény. De az biztos, hogy egy olyan világban én nem akarok élni.”

Nagy Anna
Padányi Katolikus Iskola / 5 évfolyamos nyelvi előkészítő

Nagy Annának hívnak és a veszprémi Padányi Katolikus Iskola tanulója vagyok. Szeretem a verseket mert új érzelmekkel gazdagít és új világot nyit meg számomra.

Bencsik Orsolya
Pannon Egyetem / Anglisztika BA

13 éves korom óta foglalkozom vers- és novellaírással hobbi szinten. Az írás és az alkotás számomra terápia, a határtalan szabadság megélése, folytonos küzdelem a saját képességeim korlátosságával és a kételyeimmel - ezáltal a garantált fejlődés útja is; nem utolsó sorban lazaság és öröm is egyben. Azt hiszem, egész eddigi életem során ezt a hobbimat űztem a legkitartóbban. Tanulmányaim befejezte után elsősorban műfordítással szeretnék foglalkozni (esetleg irodalomkutatással vagy nyelvtanítással).

Petra Bagó
Pannon Egyetem / Magyartanár; dráma és színházismeret tanár

Bagó Petra vagyok színház és dráma szakos hallgató. Valójában már fotó, festmény és rajz szekcióban is leadtam a jelentkezésem, azonban úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom a prózaírás résszel is. Minden képekben vagy rajzokban nem megfogalmazható gondolatomat szavakba öntöm. Ezek közül hoztam most hármat. Előre is elnézést kérek, az első kettő rendkívül nyomasztó lesz, de tessék kitartani a harmadikig, az egészen vidám.