Ifjúsági összművészeti
fesztivál & verseny
Részletek
2020. november 21-27.
VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS
szekció
Részletek
2020. november 21-27.
FOTÓ
szekció
Részletek
2020. november 21-27.
FESTMÉNY ÉS RAJZ
szekció
Részletek
2020. november 21-27.

VI. Pannon UniFest

Szombat

10.00 Vers- és prózamondás

 

16.00 Fortepan – híd a múlt és a jelen fotózása között

A Cooltusz csapata a Fortepan megálmodójával, Tamási Miklóssal beszélget a digitális és az analóg világ előnyeiről és hátrányairól, valamint a Fortepan közelgő fejlesztéséről, a Fortepan GO-ról.

Cooltusz fiatalosan, viccesen, de emellett értéket adva dolgozza fel témáját egy kis kultúrát csempészve a tartalomba. Céljuk, hogy minél egyedibb, érdekesebb módon adják át mondanivalójukat. A "vlogolás" mellett utóbbi munkáikban már a látványra és vágástechnikára is nagy hangsúlyt fektetnek, ezzel is növelve a minőséget.

 

20.00 Értékelés

 

Vasárnap

10.00 Fotó, festmény és rajz szekció, vers- és prózaírás

 

16.00 Slam Poetry Loggen In - avagy művészet az online térben

Bemutatkozik a CoolLaunch egyetemi ifjúsági önkéntes ötletműhely egy kerekasztal-beszélgetés keretében, amelyben megszólalnak a régió legelismertebb slam poetry képviselői.

 

20.00 Értékelés

 

Hétfő

18.00 Instant irodalom – Kemény Zsófival és Simon Mártonnal

Hogyan fér bele a múlt századok irodalma a felgyorsult világunkba? Mit tesznek az Y generációs alkotók a fiatalabb generációk irodalmi ízléséért? Milyen formában van jelen az irodalom és maguk a szerzők az online térben? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Kemény Zsófival és Simon Mártonnal.

 

Kedd

18.00 A mikulás rakétája – A kép és a szöveg találkozása Tóbiás Krisztián és Turi Lilla közös könyvében

Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Esetünkben az a kérdés, hogy hogyan születik meg az illusztráció egy irodalmi alkotáshoz. Hogyan dolgozik együtt két alkotó? Milyen kapcsolatuk van a másik művészeti ággal? A mai digitalizált világban milyen fejlesztések vannak a könyvillusztrálás területén? Érdemes ezeket használni? Ragaszkodunk a hagyományos eszközökhöz az írás és a rajzolás területén? Mik az előnyök és hátrányok? Ezeknek a kérdéseknek a mentén beszélgetünk Áfrány Gáborral, Tóbiás Krisztiánnal és Turi Lillával.

 

Szerda

18.00 Bemutatkoznak a Pannon Egyetem dráma- és színház tanárszakos hallgatói

 

Csütörtök

18.00 Három művészi sors találkozása – Szabó B. Eszter Péti Krisztinával, Trócsányi Gergővel és Süle Zsolttal beszélget

Három különböző személyiség, három teljesen más sors, egy mégis közös: mindhárom életútban jelen van egy megkérdőjelezhetetlen örökös elem, ez pedig a művészet. A beszélgetésben kiderül, kinek mely életszakaszában vált igazán fontossá a kultúra, és, hogy azóta milyen formában van jelen életükben, s hogyan határozza meg a művészek mindennapjait. Mindent a kultúráért? Hol vannak a határok? A művészek arra is választ adnak, milyen mértékben tud terápia jellegű lenni az adott művészeti forma, amelyet képviselnek.

 

Péntek

18.00 Czikkcakk workshop

20.00 Szekciók eredményhirdetése